Nyhetsbrev 02-10

Nu har vi fått bestämt ett datum för nästa dockning. Den 22 mars skall vi åter ligga i dockan på Gotenius varv. Då kommer det att hända en hel del. Bergs Propulsion kommer att återmontera propeller och axel efter renovering. Cedervall & Söner kommer att vara behjälpliga med att skava in boxen. I övrigt är det naturligtvis massor med arbeten som skall göras. Lars Zimmerman är värd en eloge för det sätt han har hållit i hela detta komplexa arbete. Utan hans medverkan vete gudarna hur det hade gått. Men även bakom honom finns det en hel hög med duktigt folk som har ställt upp på ett behjärtansvärt sätt. ’Verkets’ representant, Göran Ehrenpohl, har varit ute på Bergs tillsammans med Lars och kollat provkörningen av propellern. Han var imponerad över hur allt har klaffat, och förutspådde att den slutliga klassningen nog inte kommer att vara något problem. Han, Göran E., har aven deltagit i de senaste styrelsemötena, vilket har visat sig var mycket givande.

Vi kommer även att få en hel del hjälp på Gotenius Varv, förutom ren sponsring. En del gamla trotjänare från varvet ställer upp och hjälper till, och deras yrkesskicklighet är synnerligen välkommen.

Jag måste tyvärr tillstå att mitt bidrag så här långt inte har varit mycket att hurra för, så varför göra det! Men jag hoppas att under kommande varvsbesök vara lite mer aktiv i det dagliga arbetet. En del saker har jag helt på mitt samvete, bl.a. monteringen av radarmast. Sedan håller jag också på med att försöka installera ett system för digitala sjökort, som är ett önskemål från nästa generation ’chaufförer’. Som alla medlemmar redan vet, kommer årets årsmöte att avhållas den 27 mars i Maritimans lokaler. Det kan bli nog så intressant med tanke på det stora arbete som har lagts ner, och kommer, att läggas ner i samband med dockningen. Årets medlemsresa kommer att gå till Rörö den 12 juni. De medlemmar som önskar deltaga kan anmäla sitt intresse på inbetalningskortet för årsavgiften. I annat fall kontakta Göte Wallén på tel. 031- 29 58 98. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *