Vad händer ombord? No 2

Som jag nämnde i mitt senaste inlägg, kommer jag nu successivt att försöka återge vad som har hänt ombord det senaste året. Nu tänkte jag börja med de aktiviteter som Herkules varit med i.

Den 30/5 lämnade Herkules Gotenius varv med bl.a. ett nytt däck uppe på bryggan. Den första turen blev inte längre än ner till Maritiman. 7/6 var det så dags att börja tjäna pengar! Det var en körning för Volvo, där vi hämtade 24 passagerare på Eriksberg för transport till Långedrag. 8/6 kom så nästa Volvo-uppdrag. Återigen en resa från Eriksberg till Långefdrag. Även denna gång 24 passagerare. Den 9/6 fullbordades trion för Volvo. Denna gång ’endast’ 23 passagerare, men resan var densamma som tidigare. Den 11/6 genomfördes en resa med 16 passagerare från Ubåts-klubben ut till Hönö-Klåva. På hemresan genomfördes en ceremoni på Danafjorden med kransnedläggning för ubåten ’Ulvens’ besättning. 13/6 var det dags för ännu en Volvo-körning till Långedrag, denna gång med 20 passagerare Det var meningen att det skulle köärts ytterligare ångra resor för Volvo, men de fick tyvärr ställas in p.g.a. allt för hög sjö vid bryggan i Längedrag.

Årets medlemskörning gick av stapeln den 18/6 och gick till Rörö. Det var endast 12 medlemmar (förutom besättningen) som hade hörsammat kallelsen, men de fick sig en trevlig resa till livs med guidad tur på ön. Så var det dags för bröllop. Den 16/7 hämtades ett följe vid Klippan och kördes till Nya Varvet.

Den 17/7 genomfördes en resa för Postkodslotteriet med 60 passagerare. Resan inkluderade dragning i lotteriet under stillaliggande vid kaj.

Den 19/8 gick Herkules från GMC med 12 förväntansfulla resenärer upp till Lysekil för att deltaga i ’Tändkulans Dag’. Vi låg i Norra hamnen och blev kvar till söndag morgon, då vi återvände till Göteborg. Liggande i Lysekil hade vi öppet hus, och det var en otrolig mängd besökande som höll oss sysselsatta. Vädret gjorde även sitt till att liva upp stämningen

Den 3/9 kördes så sista resorna för säsongen. Under förmiddagen kördes en resa i hamnen för Klubb Maritim, Västra Kretsen, och senare på dagen fraktade vi 22 unga damer som ingick i en möhippa, frän GMC via Klippan till Styrsö Tången. Summa sumarium 11 resor, vilket väl får betraktas som godkänt.

I nästa inlägg skall jag försöka gå igenom vad som har blivit gjort ombord det senaste året. Det är ganska omfattande, så det är mycket möjligt att något glöms bort. Vi hörs! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *