Vad händer ombord? No 3

Så var det dags igen. Jag lovade tidigare en sammanfattning av vad som har blivit gjort sedan förra året, och här kommer en kort resumé. På däck har, som vanligt, Kjell M varit verksam. Han har målat ankarspel och i övrigt sett till att däcket har sett presentabelt ut. Ett nog så grannlaga arbete. Sedan har bryggan fått ett nytt trädäck runt om styrhytten. För tillfället pågår montering av en ny vindrutetorkare. Det blir en s.k. parallelltorkare, som ger ett mycket bättre synfält, och dessutom har en kraftigare motor. Sedan har även livflottarna fått sin årliga överhalning.

I maskin har det hänt en hel del. Ett nytt hydraulpaket för styrningen har monterats. HM:s systemoljetankar har tömts och rengjorts. Ny olja fylldes sedan på. Zinkanoderna på HM har bytts ut. Pannan har sotats. Dessutom har rökupptaget till skorstenen demonterats och högtryckstvättat. Det visade sig vara nästan helt igentäppt, vilket skulle kunna vara en anledning till de problem vi hade med värmepannan förra vintern. Brännaren fick sig även en överhalning. Maskinrummet har vaskats ner. En hel del el-jobb har utförts. Bl.a. har det dragits nya kablar för roderindikatorn. Ny roderindikator har installerats på bryggan och en nu givare vid hjärtstocken. Headertanken för KaMeWa demonterades och rengjordes. Styrcylindern till KaMeWa har överhalats. Ny cirkulationspump till värmesystemet har installerats.

Trots allt som gjorts med KaMeWa:n har den inte fungerat tillfredsställande, varför vi bett Berg Propulsion om en offert på ett nytt styrsystem. Offerten lyder på 117.467 Kr. Så om någon av er har ’lite’ pengar över, så vet vi var det finns hål att stoppa dem i!!

För övrigt håller jag på att tillverka en ny flaggstång att sätta akteröver. Den nuvarande placeringen är inte speciellt optimal med tanke på att HM:s avgasutsläpp styrs rätt på flaggans nuvarande placering. Jag hoppas jag har den klar för montering i vår.

Nu får det vara bra för denna gången, annars kanske det inte finns något att berätta nästa gång jag ramlar ner framför datorn.

Till sist en liten påminnelse om hur viktigt det är att vi får mer folk ombord för att hjälpa till. Det finns alltid någon varje person kan bidraga med. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *