Vad händer ombord?

Herkules ligger fortfarande vid Gotenius varv. Inga körningar har varit aktuella, så vi passar på att bättra på ombord, nu när vi har nära till hjälp. Den 4/10 bjöd vi in Gotenius gubbar till ärtsoppa vid lunch- Till soppan serverades också varm punsch. Sedan bjöds det på Holgers hemma gjorda pannkakor med sylt. Av döma av de belåtna leenden som satt på våra gäster efter kaffet, så var det hela till belåtenhet. Vi fick reda på att alla berörda inte fått chansen att deltaga. Så på stående fot beslöts att ordna ännu en sittning.
Den blev av den 18/10, och resultatet blev likadant som efter den första, en drös belåtna gubbar som gick tillbaka till jobbet.

Vad som i övrigt har hänt är att maskinrummet har rengjorts, kölen länsad. Så småningom skall vi väl även få lite ny färg där nere.
Sedan har startluft-kärlen förberetts för klassning. Manluckorna har tagits bort, och Lasse och Börje har inspekterat desamma.

På däck håller nu Holger på med att renköra ståldäcket akter om skansen. Det finns ett par hål i det, och detta är ett bra sätt att leta efter nya. Sedan får vi tillfälle att lägga dit lite ny plåt där det behövs. Jag fattar inte hur Holger hinner med allt han gör, han måste ju ha ett hem att ta hand om också!

Själv har jag inte varit speciellt aktiv ombord den sista tiden. Det finns tyvärr en del annat som har tagit min tid i anspråk. Men förhoppningsvis skall det ändra sig snart så att man kan räkna in sig i det gänget som gör nytta ombord.

Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *